Правоохоронці відкрили провадження щодо третього за добу обстрілу Харкова (фото)

Фото: Харків Times

За процесуального керівництва Київської та Новобаварської окружних прокуратур Харкова розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) щодо третього за минулу добу ракетного обстрілу росіянами Харкова.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«У Київському районі пошкоджено наукову установу, житлові будинки, магазини, кафе, аптеки, поштову установу та низку інших об’єктів цивільної інфраструктури. У Холодногірському районі зазнали пошкоджень двоповерхова будівля офісного центру та автомобіль», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок дій росіян постраждали дев’ятеро мирних харківців, серед них – чотирирічна дівчинка.

Попередньо встановлено, що росіяни били по місту ракетами С-300 з території бєлгородської області рф.

Правоохоронці зібрали докази та зафіксували наслідки збройної агресії росіян.

Як повідомляв Харків Times, минула доба в Харківській області почалася з ракетного обстрілу Харкова о четвертій ранку, продовжилася ще важчим обстрілом обласного центу о сьомій та завершилася третім обстрілом о 22:00. У Харківській області за цю добу рашистські покидьки обстріляли з усіх видів озброєння близько 20 населених пунктів. У Харкові загинули восьмеро людей, серед них – восьмирічна дитина. Постраждали близько 60 цивільних, в тому числі дев’ять дітей.